ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μιας και σας «συστήθηκα» λοιπόν κι εσείς δείξατε ως τώρα την υπομονή να με διαβάσετε, να προσφέρω κι εγώ κάτι: μία ξενάγηση στα καλύτερα video games που μας άφησε το 2016. Οι «καμένοι» σαν και μένα δεν την έχουν ανάγκη, ίσως όμως μεταξύ σας να υπάρχουν και πολλοί «ερασιτέχνες», που τώρα ξεκινάνε την περιήγησή τους στον χώρο των παιχνιδιών και δεν ξέρουν τι να πρωτοδιαλέξουν. Όλοι εσείς λοιπόν δώστε βάση:

Για να ξεκινήσουμε, ένα αρκετά ευχάριστο παιχνίδι της χρονιάς που μας πέρασε ήταν το sequel  της σειράς Titanfall, το οποίο αποτελεί ένα 1st person shooter online game. Το παιχνίδι αυτό δίνει ξανά την δυνατότητα στους παίχτες να ξαναγευτούν τη μαγεία του πρώτου παιχνιδιού Titanfall, μιας και αποτελεί μια πιο εξελιγμένη και βελτιωμένη εκδοχή του με καλύτερο multiplayer αλλά και με περισσότερες δυνατότητες στους παίχτες. Παρόλο που το παιχνίδι δεν είχε μεγάλη επιτυχία σε πωλήσεις, προσφέρει στους παίχτες αρκετές δυνατότητες. Θα το συνιστούσα σε κάποιον ο οποίος θέλει να χρησιμοποιήσει γιγάντια robot και πυραύλους.

 

Άλλο ένα αξιόλογο παιχνίδι ήταν το Dishonored 2. Ένα stealth game που έχει όμως και χαρακτηριστικά παιχνιδιού δράσης. Βασίζεται σε έναν χαρακτήρα, ο οποίος χρησιμοποιεί μαγεία για να αφανίσει έναν ολόκληρο στρατό σαν εκδίκηση, επειδή αυτοί σκότωσαν την συνεργάτη του. Είναι ένα αρκετά απαιτητικό και δύσκολο παιχνίδι αλλά καθώς εξελίσσεται η ιστορία γίνεται όλο και πιο ενδιαφέρον.

Battlefield I: μια αναπαράσταση του φονικού Α παγκοσμίου πολέμου στην οθόνη του pc σας.

Καλή παραγωγή ήταν και το Battlefield 1. Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουμε, τα Battlefield είναι μια τεράστια σειρά παιχνιδιών, τα οποία έχουν να κάνουν με πολέμους. Το συγκεκριμένο παιχνίδι διαδραματίζεται στον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Το Story mode είναι αρκετά ενδιαφέρον, ενώ τα καινούρια εφέ και οι δυνατότητες που δίνονται στους gamers στο multiplayer κάνουν το παιχνίδι ακόμα καλύτερο και πιο ευχάριστο.

Εμένα ένα από τα αγαπημένα μου παιχνίδια από το 2016 ήταν το Uncharted 4: A thief’s end. Κύριος χαρακτήρας του παιχνιδιού είναι ο Nathan Drake, αλλά και ο αδερφός του Sam. Τα δυο αδέρφια ψάχνουν να βρούνε τον χαμένο θησαυρό που είχε αφήσει πίσω του ένας πειρατής και βάζουν την ζωή τους σε κίνδυνο για να αποκτήσουν τα κοσμήματα που περιέχει. Ο θησαυρός αυτός επίσης ήταν και η αποστολή της μητέρας τους, αλλά αυτή ποτέ δεν κατάφερε να τον βρει. Όλο το παιχνίδι διαδραματίζεται στην Ισπανία και είναι γεμάτο αδρεναλίνη και δράση.

Και για όσους από σας έχετε ποτέ «καεί» με το DOOM, ένα επιτυχημένο remake της σειράς βγήκε πέρσι, φυσικά με το ίδιο όνομα. Κατά την γνώμη μου είναι αρκετά ευχάριστο και ενδιαφέρον παιχνίδι , παρόλο που περιλαμβάνει αρκετό αίμα και πολλά κεφάλια που κόβονται. Η ιστορία του παιχνιδιού είναι η εξής: ο πρωταγωνιστής του παιχνιδιού κατεβαίνει μέσω μιας πύλης στην κόλαση ώστε να απαλλάξει τον κόσμο του από τους δαίμονες που αφέθηκαν ελεύθεροι στην γη. Και φυσικά… τα κάνει όλα λίμπα.

Αν σας αρέσουν τα online games,  μία από τις καλύτερες παραγωγές του 2016 ήταν το Overwatch. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία από παίχτες για να διαλέξει κάποιος και να παίξει μαζί τους, και επίσης οι αποστολές είναι πολύ ενδιαφέρουσες περιλαμβάνοντας διάφορα modes, ώστε να κερδίσει η κάθε ομάδα.

Και τέλος, το αγαπημένο μου παιχνίδι του 2016 ήταν το DRAGONBALL XENOVERSE 2 – μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες της χρονιάς. Το παιχνίδι αποτελεί μια καλύτερη εκδοχή της πρώτης version, αλλά με περισσοτέρους χαρακτήρες για να παίξει κανείς και αρκετά new content μέσα από το animation.

Δεν ξέρω αν σας διαφώτισα καθόλου εσάς τους «αμύητους», όμως πιστεύω πως σας έδωσα κάποιες ιδέες. Αν δεν σας ενδιαφέρει το θέμα, είμαι σίγουρος πως δεν θα έχετε διαβάσει τα όσα έγραψα. Αν όμως «ψηνόσαστε» για gaming, διαλέξτε ό,τι σας φάνηκε πιο ενδιαφέρον και πηγαίνετε να το αγοράσετε χωρίς ενοχές. Στο κάτω-κάτω δικαιούμαστε όλοι λίγη εκτόνωση, λίγο «παραμύθι».   

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here